Inget ljus.

Någon vaknade upp med nära till gråt imorse, när denne tänkte på allt som har hänt. Det var något som fick dens världsbild att förstöra. Denne preson försökte tvinga sig upp ur sängen, men det slutade med att personen blev kvarliggandes allt för länge med kudden över huvudet. Aldrig har tårarna varit så nära att tränga sig igenom ögonen hos denna människa. Var personen en dåre som aldrig vågade lämna det där kapitlet? Det finns inte så mycket mer att göra än att låta kärleken brinna ut hos sängliggaren. Allt som snurrar omkring i sovrummet är hur livet skall kunna gå vidare.

Personen i frågan måste sluta tro att lyckan har vänt, för gråtet kommer aldrig att ta slut så länge tårarna flyter omkring i ådrorna. Alla vet att man blir starkare med tiden, så därför kommer även tårarna att försvinna ur kroppen. Det finns inte så mycket mer att göra än att låta kärleken brinna ut hos den ensamme. Låt aldrig hatet ta över tankarna. Allt som snurrar omkring i dennes huvud är hur livet skall kunna gå vidare.

Inget ljus för morgondagen efter det som har hänt
Inget ljus för förmiddagen när morgonen var så illa
Inget ljus för eftermiddagen när personen inte tog sig igenom förmiddagen
Inget ljus för kvällen när solen har gått ned
Inget ljust för natten för då sover någon pga utmattning.

 


Söndagsregn

Där stod jag på perrongen och såg hur tåget åkte bort från mig. Vädret växlade från solljus till det gråa, och allas skuggor var snart borta. Folk säger att kärlek är något vackert, men vi förstörde allt vilket har fått mig att börja fundera över: Om allt är egentligen bara är en vacker målning, eller ett vykort som kan lära oss om saker som egentligen inte stämmer? Jag gav allt men jag fick aldrig något bevisat.

Ännu en tår föll ned för ansiktet. jag stod där på perrongen och insåg att jag inte kunde befinna mig i fler situationer som jag hatar. Dessa situationer sätter bara eld på det virket som ännu finns kvar inom mig, och folk runt om mig kommer se mig sakta brinna upp. Jag vet att jag gjorde rätt som gick, och jag vet att jag gjorde rätt som var envis. Jag visade allt men du gav aldrig något tillbaka.

Dagar blir till nätter, och nätterna tar aldrig slut. Jag krossade mitt egna hjärta, och nu krossar du fler än ett. Det är tydligt så det kommer fortsätta att se ut, för det kommer att gå om och om igen. Och ju äldre vi blir så kommer även detta spel att ta slut. Du kanske vet vad de egentligen kallar det för: Dem kallar det ett evigt söndagsregn.


RSS 2.0